اگر از تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی آگاهی کافی ندارید و در انتخاب دکوراسیون داخلی خود از میان این دو سبک دچار تردید شدهاید؛ تا پایان این نوشتار با ما همراه باشید.
در سبک کلاسیک، طرحهای سنتی و مصالح طبیعی و لوکس مانند انواع سنگ مرمر و چوب بلوط و پارچههای نفیسی چون مخمل و ساتن و همچنین رنگهای غنی و گرمی مثل قرمز و طلایی و فضاهای بسته رایج است؛ در حالی که سبک مدرن به ایجاد سادگی با کمک مصالح ساده و صنعتی مانند شیشه و فلز و الگوهای ساده و خطوط راست و همچنین رنگهای خنثی و ملایمی مانند سفید و خاکستری و ایجاد فضاهای باز، تأکید دارد.
هر سبک از دکوراسیون، مشخصههای خود را دارد و این شما هستید که با مطالعه و بررسی سبکهای مختلف دکوراسیون، تصمیم میگیرید که سبک موردعلاقه شما کدام است. برای اینکه در زمان طراحی دکوراسیون داخلی خانه یا محل کار خود دچار آشفتگی و تردید نشوید، بهتر است درباره انواع سبک چیدمان اطلاعاتی داشته باشید. در این نوشتار به مقایسه میان دو سبک مدرن و کلاسیک میپردازیم و اطلاعاتی درباره این دو سبک به خوانندگان گرامی ارائه میدهیم.
فهرست مطالب
- 1 مقایسه سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی
- 2 معنی سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی چیست؟
- 3 ویژگیهای شاخص سبک کلاسیک
- 4 معنی سبک مدرن در دکوراسیون داخلی چیست؟
- 5 ویژگیهای شاخص سبک مدرن
- 6 تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی از نظر رنگها
- 7 تفاوت سقفها در دکوراسیون داخلی سبک مدرن و کلاسیک
- 8 تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی دیوارها
- 9 تفاوت مبلمان سبک مدرن و کلاسیک در دکوراسیون داخلی
- 10 پردهها در دکوراسیون داخلی سبک کلاسیک و مدرن
- 11 کفپوشهای کلاسیک و مدرن در دکوراسیون داخلی
- 12 مقایسه نوع نورپردازی در سبک کلاسیک و مدرن
- 13 تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در اکسسوریها و لوازم تزیینی
- 14 تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی از نظر هزینه
- 15 سبک کلاسیک بهتر است یا مدرن؟
- 16 ترکیب سبک مدرن و کلاسیک
- 17 تفاوت خانه مدرن و کلاسیک
- 18 طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی
- 19 سبک نئوکلاسیک چیست؟
- 20 پرسش و پاسخهای متداول تفاوت سبک کلاسیک و مدرن
- 21 سخن پایانی
مقایسه سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی
مشخصههایی چون ترکیببندی متقارن، اشکال و خطوط هندسی منظم، دکوراسیون مجلل و عناصری از مواد طبیعی گرانقیمت از ویژگیهای سبک کلاسیک است و تجملگرایی و استفاده از لوازم لوکس و گرانقیمت جزو مشخصات جداییناپذیر در این دکوراسیون محسوب میشوند. معمولاً سبک کلاسیک برای متراژهای بالا انتخاب میشود؛ زیرا استفاده از المانهای حجیمی مانند لوسترها و مبلمان بزرگ مجلل به فضای کافی احتیاج دارد.
ایجاد نظم و تناسب و تقارن نیز از دیگر ویژگیهای سبک کلاسیک است. در سبک مدرن، تمام عناصر بهگونهای انتخاب میشوند که با یکدیگر ارتباط معنایی و درونی برقرار کنند و فضای داخل و خارج آنها در مجموع یک چشمانداز کامل را ایجاد میکنند. ایجاد کارایی در کنار زیبایی ساده و بدون پیچیدگی از مشخصههای این سبک است. از عناصر طبیعی مانند: چوب، سنگ، پشم و پارچه در فضاها به شکلی محدود و ساده به انگیزه افزودن حس گرما در فضا استفاده میشود. مبلمان دکوراسیون مدرن بر مبنای زیبایی و سادگی و از رنگهای خنثی انتخاب میشوند و معمولاً ترکیبی از چرم و چوباند.
در سبک مدرن از تزیینات و زیورآلات بهصورت محدودی استفاده میشود. در کل سادگی، راحتی و قابلیت اجرایی بالا از مهمترین ویژگیهای عناصر دکوراسیون مدرن هستند. سبک مدرن و کلاسیک بهغیراز تفاوت در متراژ از لحاظ تجملگرایی نیز متفاوتاند. در حالی که سبک مدرن به سمت سادگی و دوری از تجمل و مصرفگرایی گرایش دارد؛ سبک کلاسیک به شکلی افراطی تجملگراست. در سبک کلاسیک تمام لوازم از پارچههای بهکاررفته در مبلمان و پرده تا ظروف آشپزخانه، از مرغوبترین متریالهای طبیعی ساخته میشوند؛ ولی تجملگرایی در سبک مدرن جایی ندارد.
در تمامی ارکان سبک کلاسیک طرح و نقش و منحنیها به چشم میخورد درصورتیکه در سبک مدرن خطوط صاف و اشکال هندسی ساده و بدون پیچیدگی، رایج است. همچنین در طراحی دکوراسیون داخلی کلاسیک از مصالح طبیعی مانند چوب، آجر، سنگ و… استفاده میکنند؛ اما در سبک مدرن از موادی مانند انواع مصالح پلیمری، کاشی و سرامیک و پارچه مصنوعی کاربرد دارند.
معنی سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی چیست؟
سبک کلاسیک یکی از برجستهترین جنبشهای هنری تاریخ است که از هنر یونان و روم باستان الهامگرفته شده است. این سبک با تأکید بر حفظ عواملی مانند: تناسب، نظم و هماهنگی، به خلق آثاری میپردازد که نهتنها در دوران باستان، بلکه در دوره رنسانس نیز رونق دوباره یافت و همچنان از محبوبترین سبکهای هنری محسوب میشود. هنر کلاسیک، تنها در هنرهای تجسمی کاربرد نداشت؛ بلکه بر معماری و دکوراسیون نیز تأثیر عمیقی گذاشت. در طراحی دکوراسیون داخلی کلاسیک، بینظمی و آشفتگی جایی ندارند. این سبک از دکوراسیون داخلی را میتوان سبکی معرفی کرد که اصیل، باوقار و مجلل است.
ویژگیهای شاخص سبک کلاسیک
زیباییشناسی کلاسیسم همواره بر حفظ اصول تقارن و تناسب در آثار هنری تأکید داشته است. مهمترین زیربنای طراحی کلاسیک، ایجاد تقارن کامل است. تمامی اجزای بهکاررفته در فضای دکوراسیون شده به این سبک، متقارن و هماهنگ است.
تأکید بر ایجاد نقطه کانونی، یکی دیگر از ویژگیهای سبک کلاسیک است. نقطه کانونی فضایی است که در بدو ورود به یک مکان توجه شما را به خود جلب میکند. با کمک عناصری مانند: شومینه، آینههای بزرگ، تابلوهای نقاشی و یا پیانو و… که معمولاً در دکوراسیون کلاسیک بهعنوان نقطه کانونی انتخاب میشوند و به فضا شخصیت میبخشند.
در این سبک، تلاش بر ایجاد و حفظ نوعی کمال و بینقصی در دکوراسیون به چشم میخورد که از ویژگیهای اصلی این سبک است. همه چیز، از نحوه نورپردازی گرفته تا نحوه قرارگرفتن تابلوهای نقاشی بر دیوار، باید بیعیبونقص باشد. استفاده از المانها و تزیینات ارزشمند و گرانقیمت نیز از مشخصههای این سبک است که با افزودن اشیایی مانند ستونهای رومی، تندیسها و گلدانهای بزرگ دکوراسیون فضای موردنظر را باشکوه و منحصربهفرد میسازد.
معنی سبک مدرن در دکوراسیون داخلی چیست؟
اصطلاح مدرن در دکوراسیون داخلی به مجموعه ایدههای نوآورانه در زمینه طراحی و تزیین فضای داخلی اشاره دارد که بر مبنای طراحی فرم با تمرکز بر حفظ عملکرد شکلگرفته است. جنبش مدرنیسم از اوایل قرن بیستم شروع شد و در تمامی ابعاد هنری تأثیر گذاشت و یکی از محبوبترین سبکهای دکوراسیون را به وجود آورد. دکوراسیون مدرن، سنگ و آجر و سایر مصالح سنتی را کنار گذاشت و مصالح صنعتی مانند شیشه و فولاد و بتن را جایگزین آنها کرد.
دکوراسیون مدرن، بر مبنای ایجاد فضاهای باز، دوری از پیچیدگی در دکوراسیون محیط و ایجاد سادگی در تمامی عناصر و همچنین استفاده از مواد طبیعی و بهکارگیری رنگهای خنثی طراحی و اجرا میشود. در طراحی دکوراسیون داخلی مدرن، جزئیات غیرضروری از فضای موردنظر حذف میشوند و المانهایی کاربردی در رنگهای محدود به شکل تکرنگ به فضا افزوده میشوند.
ویژگیهای شاخص سبک مدرن
فلسفه طراحی دکوراسیون داخلی مدرن ایجاد فضایی ساده و آرام است؛ بنابراین دکوراسیون مدرن مناسب افرادی است که فضاهای ساده و آرام را میپسندند. بهکارگیری خطوط صاف و فاقد تزیینات اضافی و پالت رنگی خنثی از مشخصات این سبک است. در این نوع دکوراسیون خطوط افقی و عمودی با منحنیهای کم رایج است و همچنین تمامی عناصر اضافی و زائد از محیط حذف میشوند تا فضایی ساده و خلوت و آرامشبخش ایجاد شود.
استفاده از نور طبیعی و پنجرههای بدون تزیینات و پردههای نازک و ساده از مشخصات دکوراسیون مدرن است و عناصر اصلی این سبک مواد طبیعی مانند: چوب، فلزات، چرم و الیاف طبیعی است و فولاد، کروم یا شیشه نیز از دیگر عناصر رایج در دکوراسیون به این سبک است.
تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی از نظر رنگها
رنگهای رایج در دکوراسیون کلاسیک رنگهای ساده اما گرم است که از میان رنگهای نزدیک به طبیعت انتخاب میشوند و در واقع سه ویژگی مهم این سبک؛ یعنی زیبایی، آرامش و شکوه را به بیننده منتقل میکنند. رنگ مناسب برای دکوراسیون کلاسیک رنگهایی مانند: قرمز، قهوهای، کرم و… است. رنگهای بهکاررفته در دکوراسیون کلاسیک باید بهگونهای انتخاب شوند که حس آرامش و نشاط را به فضا منتقل کنند. رنگهایی مورداستفاده باید گرم و آرام باشند؛ اما نباید با یکدیگر کنتراست داشته باشند؛ بلکه نزدیک به هم و از یک طیف انتخاب شوند و در نهایت با یکدیگر هماهنگ باشند.
رنگهای رایج در دکوراسیون مدرن، رنگهای خنثی مانند سفید، خاکستری، کرم و مشکی است که پایه و اساس رنگبندی عناصر در سبک مدرن هستند. رنگ در دکوراسیون مدرن عنصر مهمی است و تطابق رنگها با یکدیگر در این نوع دکوراسیون بسیار اهمیت دارد. در این سبک، رنگهای مکمل در کنار هم به کار برده میشوند و بهکاربردن رنگهای مکمل و رنگهایی که از یک طیف و بنمایه هستند، در دکوراسیون مدرن رایج است.
تفاوت سقفها در دکوراسیون داخلی سبک مدرن و کلاسیک
طراحی سقف در دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک غالباً به رنگ سفید است. استفاده از گچبریها در زوایا و مرکز سقف کاربرد دارد و استفاده از نقش و نگارهای گل، مرغ و… برای گچبری در سبک کلاسیک رایج است. این گچبریها بهصورت یکپارچه و قرینه در سقف و ستونها به کار میروند. در این سبک، پتینهکاری برای ایجاد ظاهری باشکوه در سقفهای دکوراسیون داخلی کلاسیک معمول است. انواع سقف کشسان، کناف، ترموود و سقف شیشهای در دکوراسیون مدرن رایج است که در سادهترین شکل ممکن به دکوراسیون افزوده میشوند و اغلب با نورپردازیهای مدرن، به فضا زیبایی میبخشند.
تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی دیوارها
در دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک، دیوارها نیز مانند سایر اجزا موردتوجه هستند و با کمک انواع کاغذدیواری طرح و نقشدار، گچبریهای با جزئیات ظریف و پرنقشونگار، قاببندی دیوارها آراسته میشوند. قاببندیهای این سبک پر از نقشهای زیبا و جزئیات است و معمولاً از رنگ طلایی برای افزایش جلوه به دکوراسیون دیوارها استفاده میشود.
نورپردازیهای دیواری نیز بخشی از این نوع دکوراسیون است و دیوارها با انواع دیوارکوب، آینههای آنتیک، نقاشی و تابلوی هنری تزیین میشود و به فضاهایی با سبک کلاسیک جلوهای جذاب و منحصربهفرد میبخشند. اصلیترین رسالت سبک مدرن حفظ سادگی است؛ بنابراین دیوارها نیز مانند سایر عناصر در این سبک با تأکید بر خطوط ساده و الگوهای هندسی دیزاین میشوند. رنگهای مدرن و سادهای مانند سفید و خاکستری در این دکوراسیون برای پوشش دیوارها به کار میرود. همچنین به دلیل تأکید این سبک بر استفاده از عناصر طبیعی، پوشش دیوار با سنگهای طبیعی، آجر و چوب نیز در این سبک معمول است.
تفاوت مبلمان سبک مدرن و کلاسیک در دکوراسیون داخلی
در مبلمان سبک کلاسیک از شناختهشدهترین متریالها در دکوراسیون کلاسیک، یعنی چوب استفاده میشود. در طراحی و تولید مبلمان کلاسیک از انواع چوبهای مرغوب منبتکاریشده و پارچههای گرانقیمت استفاده میشود. در این سبک مبلمان معمولاً بهعنوان نقطه کانونی انتخاب میشوند که با رعایت اصول تناسب و تقارن به فضا افزوده میشود. مبلمان آنتیک و سلطنتی، انتخاب اصلی در سبک کلاسیکاند؛ زیرا یکی از عناصر مهم در طراحی کلاسیک، حجیم بودن اجزاست. در تکمیل معماری کلاسیک استفاده از مبلمان با ابعاد بزرگ، به شکوه، زیبایی و عظمت فضا میافزاید.
پارچههای مبلمان نیز در سبک کلاسیک، از انواع گرانقیمت و نفیس در طرحهای پر از نقشونگار انتخاب میشود. رنگ مبلمان نیز در هماهنگی با پردهها، قالیچهها، فرش و… انتخاب میشود. در دکوراسیون مدرن، مبلمان نیز مانند سایر عناصر تشکیلدهنده چیدمان مدرن، ساده و بدون پیچیدگیهای بصری انتخاب میشوند. اساس انتخاب مبلمان، کیفیت آنهاست و بر مبنای کاربردیبودن و متناسب بودن با فضا انتخاب میشوند. مبلمانی در رنگهای خنثی مانند سفید، خاکستری، کرم و مشکی در سبک مدرن رایج هستند و استفاده از چوبهای طبیعی در مبلمان این سبک کاربرد بسیار دارد.
پردهها در دکوراسیون داخلی سبک کلاسیک و مدرن
پردهها در سبک کلاسیک، مانند سایر اجزای بهکاررفته در این سبک، مجلل و باشکوهاند. پنجرههای بلند با پردههایی از متریال باکیفیت و نفیس که پر از طرح و نقشاند، تزیین میشوند. انواع پردههای مخمل، کتان یا ابریشم انتخابهای پرطرفداری هستند که در لایههای متعدد نصب میشوند. قانون نانوشته کلاسیک که بر پرجلوه بودن همه عناصر تأکید دارد، درباره پردهها نیز کاربرد دارد و پردهها در این سبک بهصورت چندلایه از جنسهای نفیس بر پنجرهها خودنمایی میکنند. طول پردهها نیز باید بلند بوده و سراسر سقف تا زمین را بپوشاند.
پرده مناسب سبک مدرن در دکوراسیون داخلی از انواع ساده پرده در رنگهای خنثی است که آراستگی و سادگی از ویژگیهای اصلی پردههای دکوراسیون به سبک مدرن است. این پردهها با تمام سادگی خود، جلوة خاصی به فضای داخلی موردنظر شما میبخشند و بدون جزئیات دستوپاگیری مانند والان نصب میشوند و چون در رنگهای متناسب با مبلمان انتخاب میشوند، به فضا هماهنگی و زیبایی بیشتری میبخشند.
توجه داشته باشید که مدل و رنگ پردهها در دکوراسیون مدرن مطابق با رنگ و طرح سایر المانها انتخاب میشود و ایجاد هماهنگی و تناسب میان تمامی عناصر موجود از ویژگیهای این سبک است.
کفپوشهای کلاسیک و مدرن در دکوراسیون داخلی
متریال محبوب در سبک کلاسیک، چوب است که مخصوصاً برای پوشاندن و تزیین کف، بسیار مورداستفاده قرار میگیرد. کفپوشهای چوبی اغلب بهتنهایی میتوانند بهخوبی نیاز سبک کلاسیک را تأمین کنند؛ زیرا هم به لحاظ متریال و هم به لحاظ رنگ، گرما و زیبایی موردعلاقه این سبک را فراهم میکنند.
فرشها نیز عنصر مهمی در طراحی داخلی به سبک کلاسیکاند. فرشهای دستباف نفیس، با طرحهای سنتی و شلوغ، انتخاب رایجی در سبک کلاسیک است که به شکوه و زیبایی محیط میافزایند. در دکوراسیون به سبک مدرن، کفپوشها در هماهنگی با مبلمان و سایر عناصر انتخاب میشوند. انواع کفپوش لمینت یا پارکت یا بتنی در این دکوراسیون کاربرد دارند.
حفظ سادگی خطوط و طرحها در پوشش کف نیز رعایت میشود و در صورت استفاده از فرش، از انواع ساده و مدرن فرش در ابعادی هماهنگ با متراژ و در رنگهایی خنثی و متناسب با دیگر المانها، استفاده میشود.
مقایسه نوع نورپردازی در سبک کلاسیک و مدرن
سبک کلاسیک به عناصر تزیینی بسیار لوکس گرایش دارد و لوسترها نیز علاوه بر جنبه نورپردازی به شکوه و درخشش فضای دکوراسیون کلاسیک میافزایند و در این سبک بسیار محبوباند. لوسترهای کلاسیک و پر زرقوبرق، در مرکز اتاق نصب میشوند و بهتنهایی بار روشنایی محیط را به دوش میکشند. چراغهای کوچکتر در بخشهای دیگر نیز اغلب دارای نورهای غیرمستقیم و ملایم است.
نورپردازی کلاسیک، بر استفاده از لایههای مختلف نور گرم و ملایم، جزئیات ظریف و المانهای شیک تأکید دارد. در این سبک، از لوسترهای کریستالی مجلل، آباژورهای شیک، چراغهای دیواری با طرحهای ظریف و هالوژنهای مخفی برای ایجاد فضایی دعوتکننده و چشمنواز استفاده میشود.
در طراحی داخلی مدرن از چندین نوع نور برای ایجاد میزان روشنایی مناسب استفاده میشود. نور طبیعی و هوای تازه اجزای ضروری طراحی دکوراسیون داخلی مدرن است که فضا را روشن و دلنشین میکند. نور طبیعی روز و استفاده از پنجرههای شیشهای بزرگ و درهای کشویی از ویژگیهای فضاهای مدرن است. طراحان داخلی مدرن مجموعه کاردو، اهمیت استفاده از انواع منبع روشنایی موجود و نیاز خاص هر پروژه و نقش کلیدی نحوه نورپردازی را میدانند و میتوانید در این موضوع به علم و تخصص این تیم با خاطری آسوده تکیه کنید.
در سبک مدرن، نورپردازی به سه شیوه اجرا میشود تا بهترین روشنایی لازم برای یک محیط فراهم شود.
- نورپردازی عمومی اولین لایه نور کاربردی در طراحی دکوراسیون داخلی مدرن است که برای روشنایی کلی یک فضا استفاده میشود و منابع روشنایی مانند: چراغهای سقفی و لوسترهای مدرن میتوانند این نیازهای کلی را تأمین کنند.
- نورپردازی وظیفهای هر فضایی را که به نور خاصی نیاز دارد، روشن میکند. این نور برای فعالیتهایی مانند مطالعه، آشپزی و… روشنایی لازم را فراهم میکند و معمولاً در قسمتهایی از محیط که نور متمرکز لازم دارند، اجرا میشود.
- نورپردازی تأکیدی – تزیینی نوع دیگر نورپردازی مدرن است که از آن برای افزایش تأثیر بصری استفاده میشود. مانند نورپردازی دیواری تأکیدی بر یک مجسمه یا یک تابلو نقاشی که با کمک این نوع نورپردازی مدرن انجام میشود.
در سبک مدرن، فرم همیشه تابع کارایی است؛ بنابراین لوسترها و نورهای تزیینی نیز بر مبنای سادگی و زیبایی بودن و همچنین کاربردیبودن انتخاب و به دکوراسیون افزوده میشوند.
تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در اکسسوریها و لوازم تزیینی
ایجاد جلوهای فاخر و اصیل از ویژگیهای سبک کلاسیک است، بنابراین در این سبک از اکسسوریهای نفیس و لوکس استفاده میشود. انواع بوفه و کنسول چوبی با تزیینات طلایی، عتیقهجات و اشیا گرانقیمت، تابلوهای نقاشی و یا تابلوفرشهای ابریشمی، اشیا قدیمی، گرامافون، پیانو و لوازم دیگری ازایندست، تزییناتی هستند که وجود آنها در فضا، حس نوستالژیک عمیقی برای بیننده ایجاد میکند و جلوه بصری محیط را افزایش میدهند.
همچنین اکسسوریهایی مانند: مجسمههای لوکس، گلدانهای عتیقه، لوسترهای بزرگ، شمعدانهایی با شمعهای کشیده و… میتوانند فضایی زیبا و چشمگیر به سبک کلاسیک برای شما فراهم کنند.
تزیینات مربوط به سبک مدرن، المانهای ساده با تزیینات و پیچیدگیهای کم است. اساس سبک مدرن نوعی سادگی و بیپیرایگی است و لازم است پیش از افزودن عناصر به فضای دکوراسیون داخلی خود به این موضوع توجه کنید.
عناصر اضافی و زاید در این فضا جایی ندارند و استفاده از وسایلی با کاربردهای چندگانه در این سبک بسیار رایج است. بهعنوانمثال یک چراغ زینتی ساده که هم زیبایی فضا را تأمین میکند و هم نور غیرمستقیم و زیبایی را به محیط میافزاید. دقت داشته باشید که در دکوراسیون مدرن، کیفیت بر کمیت ترجیح دارد و بهتر است تزیینات و اکسسوریهای خود را با دقت و حساسیت انتخاب کنید.
تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی از نظر هزینه
هزینههای نهایی مربوط به هر پروژه به عوامل بسیاری بستگی دارد. عواملی مانند: متراژ فضا، مصالح و متریال بهکاررفته و نیاز و خواسته کارفرما و… در هزینههای نهایی مؤثرند. اما بهصورت کلی، سبک کلاسیک به دلیل اینکه برای فضاهای بزرگ مناسبتر است، هزینه دکوراسیون آن بالاتر است و همچنین مصالح خاص و گران قیمتی مانند انواع چوب طبیعی و سنگ نیز هزینههای این دکوراسیون را افزایش میدهد. مبلمان و سایر عناصر نیز در این نوع از چیدمان، از انواع لوکس و گرانقیمت انتخاب میشوند. در مقایسه با سبک مدرن که برای فضاهای کوچکتر هم مناسب است و بر اساس سادگی و فضاهای باز طراحی میشود؛ هزینههای اجرایی کمتری دارد.
در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک، از وسایل و تجهیزات گرانقیمت و اکسسوریهایی با ظاهر قدیمی استفاده میشود. نمای بیرونی سنگی، مبلمان از چوب طبیعی گردو، گچبریهای سنتی و قدیمی بر دیوارها و سقفها و کفپوشهایی از سنگهای گرانقیمتی مانند سنگ مرمر در سبک کلاسیک رایج است که موجب میشود هزینههای این سبک نسبت به سبک مدرن که بر اساس سادگی و دوری از تجملات طراحی میشود؛ بالاتر باشد.
نمای کلاسیک نیز به دلیل استفاده از متریال لوکس و تزیینات پیچیده، معمولاً هزینه بالاتری دارد و نیازمند نیروی کار ماهر و زمان اجرای بیشتری است؛ اما نمای مدرن با تأکید بر سادگی و استفاده از متریال صنعتی، هزینه پایینتری دارد و سریعتر اجرا میشود. هر دو سبک مزایا و چالشهای خاص خود را دارند که باتوجهبه انتخاب شما، نیازهای پروژه و میزان بودجه شما توسط متخصصان حوزه معماری داخلی انجام میشود.
سبک کلاسیک بهتر است یا مدرن؟
در این نوشتار درباره سبک دکوراسیون و مدرن سخن گفتیم و ویژگیهای هر یک را بررسی کردیم. توجه داشته باشید که انتخاب سبک چیدمان در نهایت به شما بستگی دارد. باید گفت که هیچ سبکی بر سبک دیگر تمایز و برتری ندارد؛ بلکه در زمینه دکوراسیون داخلی، انواع سبکها برای انواع مختلفی از سلیقهها و خواستهها طراحی شدهاند که هر کدام ویژگیهای خود را دارند و دکوراسیون شما باید بر اساس عواملی مانند: متراژ فضایی که دارید، میزان بودجهای که میتوانید صرف کنید و سلیقه و خواست شخصی شما، انتخاب شود.
شما با مطالعه در مورد انواع سبک دکوراسیون، درمییابید که چه نوع سبکی را میپسندید و کدامیک با روحیات و خواستههای شما هماهنگی دارد و با بودجه شما سازگار است و بر مبنای این گزینهها، سبک خود را انتخاب کنید.
ترکیب سبک مدرن و کلاسیک
در طراحی دکوراسیون داخلی خود میتوانید از ترکیب دو سبک موردعلاقه خود استفاده کنید. ترکیبی از دکوراسیون کلاسیک و مدرن، بهترین راه برای استفاده از وسایل پرزرقوبرق در کنار تجهیزات مدرن و امروزی است. مبلمان کلاسیک در کنار اکسسوریهای مدرن یک ترکیب باشکوه به شیوه امروزی میسازد. با کمک فرشهای دستبافت که نمادی از دکوراسیون کلاسیک هستند به فضای مدرن خود، رنگ و بوی سبک کلاسیک ببخشید و زیبایی عمیقتر و اصیلتری بیافرینید.
ترکیب دکوراسیون به رنگ قهوهای در کنار رنگ سفید و لوسترهای پرزرقوبرق بر سقفهای گچبری شده ساده امروزی جلوه متفاوتی میدهند. استفاده از پردههای سلطنتی، بر پنجرههای مدرن در کنار دیوارهای پوشانده شده با کاغذدیواریهای ساده، میتواند راهکار مناسبی برای تلفیق دکوراسیون کلاسیک و مدرن باشد.
تفاوت خانه مدرن و کلاسیک
در طراحی کلاسیک، الگوها و طرحهای پیچیده و بافتدار کاربرد دارد؛ در حالی که در طراحی مدرن الگوهای ساده و خطوط راست بیشتر به کار میرود. در طراحی کلاسیک، از مصالح گرانقیمت و لوکسی مانند: چوب، مرمر و سنگ استفاده میشود؛ در حالی که در طراحی سبک مدرن، از مواد ساده صنعتی مانند: فلز، شیشه و پلاستیک بیشتر استفاده میشود.
نورپردازی در طراحی کلاسیک، به کمک چراغها و لوسترهای بزرگ اجرا میشود؛ در حالی که در طراحی مدرن از چراغهای کوچک و نورهای غیرمستقیم استفاده میشود. در طراحی کلاسیک، تزیینات پیچیده و نفیس کاربرد دارد؛ در حالی که در طراحی مدرن تزیینات ساده و کمی مورداستفاده قرار میگیرد.
در طراحی کلاسیک، پلانها بیشتر بسته و پر از جزئیات هستند؛ در حالی که طراحی مدرن بر اساس ایجاد پلانهای باز و سادهتر است. در طراحی کلاسیک از مبلمان با طرحهای پیچیده و بافتدار استفاده میشود؛ در حالی که در طراحی مدرن، از مبلمانی با خطوط و شکلهای هندسی ساده استفاده میشود.
فرق خانه مدرن با کلاسیک از لحاظ سقف و دیوارها
از مهمترین نشانههای سبک کلاسیک، سقفهای بلند، ستونهای بلند و دیوارهایی با کاغذدیواریهای طرحدار و پر نقشونگار است. انواع گچبریهای خاص طلایی، نقرهای بر سقف و ستون خانههای کلاسیک به فضا شکوه و عظمت میبخشند. سقف و دیوارهای خانههای مدرن در سادهترین شیوه ممکن طراحی میشوند و حداکثر با یک یا دو سطح ساخته میشوند. نورهای مخفی در سقفها کار میشوند تا مبنای دکوراسیون مدرن که سادگی و کاربردیبودن است، رعایت شود. لوسترها و چراغهای سقفی یا دیواری نیز فاقد جزئیات و پیچیدگی و در اشکال هندسی ساده و مدرن انتخاب میشوند.
تفاوت طراحی مدرن و کلاسیک در مبلمان و پردهها
تمامی عناصر بهکاررفته در یک دکوراسیون کلاسیک، نفیس، گرانبها و سرشار از جزئیات و طرحهای متفاوت است. مبلمان و پردههایی از متریال باکیفیت و در طرحها و رنگهای مختلفی مانند طلایی، قهوهای و یشمی با نقشونگار و منبتهای متعدد در این سبک رایج است.
مبلمان در سبک مدرن به شکلی ساده و بدون عناصر مکمل چیدمان میشود؛ اما مبلمان کلاسیک به عناصر مکمل متعددی مانند انواع آینه و کنسول و بوفه جهت افزایش جلوه خود نیاز دارد. مبلمان مدرن بر اساس کاربردیبودن و سادگی و در ابعاد متناسب با فضا گزیده میشوند. پردهها نیز ساده و ظریف هستند و در انتخاب مبلمان و پردهها اغلب از رنگهای خنثی متناسب با محیط استفاده میشود.
تفاوت سبک کلاسیک و مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی از نظر رنگ
دکوراسیون کلاسیک رنگهای گرم و غنی دارد، در حالی که دکوراسیون مدرن بیشتر شامل رنگهای خنثی است.
در دکوراسیون کلاسیک، رنگهایی مانند انواع قهوهای، بژ، کرم و قرمز انتخاب میشود؛ در حالی که در دکوراسیون به سبک مدرن از رنگهای روشن و خنثی بیشتر استفاده میشود تا فضایی آرامشبخش و دلباز به وجود بیاید.
اهمیت استفاده از طراحی دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون داخلی یکی از عوامل مهم در بهبود کیفیت زندگی و ایجاد فضاهای کاربردی و زیبا است. با استفاده از طراحی دکوراسیون داخلی میتوان فضایی دلنشین و آرامشبخش ایجاد کرد که نه تنها زیبایی محیط را افزایش میدهد، بلکه کارایی آن را نیز به حداکثر میرساند.
یک طراحی دکوراسیون داخلی اصولی و هوشمندانه، با توجه به نیازها و سبک زندگی افراد، میتواند از ایجاد آشفتگی جلوگیری کرده و بهرهوری فضا را بهبود بخشد. این طراحی همچنین تأثیر زیادی بر روحیه افراد دارد و میتواند به ایجاد محیطی مناسب برای استراحت، کار و تعاملات اجتماعی کمک کند. بنابراین، اهمیت طراحی دکوراسیون داخلی در خلق فضاهایی کاربردی و زیبا که کیفیت زندگی را ارتقا میدهند، امری غیرقابلانکار است.
برای چیدمان خانه در سبکهای مدرن یا کلاسیک با حرفهایها مشورت کنید
برایآنکه دکوراسیون موفقی داشته باشید، دانستن الفبای دکوراسیون کافی نیست. بهتر است اطلاعات خود را با مطالعه و تحقیق درباره انواع سبک افزایش دهید تا بدانید چه میخواهید و از چگونگی انجام کار چیدمان آگاهی پیدا کنید. در مرحله بعد به شما پیشنهاد میدهیم که دکوراسیون خانه یا محل کار خود را به دست افراد مجرب و کارآزموده بسپارید تا نتیجه کار، حرفهای و رضایتبخش باشد.
تیم معماری داخلی کاردو، آمادگی انجام صفر تا صد پروژههای دکوراسیون داخلی شما را دارد و با بههمراهداشتن تیمی متشکل از افراد متخصص در تمامی زمینههای مشاوره، طراحی و اجرای انواع دکوراسیون همراه شماست تا دکوراسیونی مطلوب و منحصربهفرد داشته باشید. نکات و ریزهکاریهای دکوراسیون توسط مهندسان تیم کاردو در پروژه شما بهدقت بررسی میشود تا با توجه به سلیقه و نیازهای شما، دکوراسیون داخلی چشمگیر و دلنشینی داشته باشید.
طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی
طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی فرآیندی است که به ایجاد فضایی زیبا، کاربردی و متناسب با نیازهای افراد کمک میکند. در این فرآیند، از اصول طراحی دکوراسیون داخلی برای بهینهسازی فضا و ایجاد هماهنگی میان اجزای مختلف استفاده میشود. طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی میتواند شامل انتخاب رنگها، مبلمان، نورپردازی و حتی استفاده از متریالهای مختلف باشد تا فضایی جذاب و عملکردی ایجاد کند. این طراحی نه تنها بر زیبایی فضا تأثیر میگذارد، بلکه میتواند به بهبود کیفیت زندگی، افزایش راحتی و بهرهوری محیط کمک کند. بنابراین، طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی یک عامل کلیدی در خلق فضاهای ایدهآل برای منزل یا محل کار است.
سبک نئوکلاسیک چیست؟
طراحی دکوراسیون داخلی نئوکلاسیک یکی از انواع سبکهای حوزه دکوراسیون داخلی است که حد وسط سبک کلاسیک و سبک مدرن است و در حقیقت ترکیبی از هر دو سبک است. طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک ظریف و پیچیده است بیآنکه قدیمی یا ملالآور به نظر برسد.
این سبک، همان سبک کلاسیک است که با افزودن رنگهای جسورانه و مدلها و تزیینات مدرن، به سبک تازهای در دکوراسیون تبدیل شده است که ترکیبی از هر دو این سبکها را در خود جایداده است. استفاده از خطوط تیز و خشن و زاویهدار در این سبک کاربرد ندارد و از خطوط نرم و لطیف و مدور در طراحی داخلی استفاده میشود تا حس آرامش بیشتری به افراد منتقل شود. سبک نئو کلاسیک ترکیبی از شکوه و مجلل بودن سبک کلاسیک، با سادگی و ظرافت سبک مدرن است.
المانهای رایج در طراحی دکوراسیون داخلی به سبک نئو کلاسیک؛ مبلمان استیل و سلطنتی، پردههای مجلل و چندلایه، فرشهای شلوغ و بهطورکلی لوازمی با جزئیات زیاد است که در کنار چیدمان مدرن با المانهایی مانند مبلمان راحتی تکرنگ، پردههای حریر ساده، رنگبندی روشن یکدست و بهطورکلی لوازم سادهتری که جزئیات ظریف اندک دارند، اجرا میشود.
پرسش و پاسخهای متداول تفاوت سبک کلاسیک و مدرن
آیا برای داشتن دکوراسیون کلاسیک، باید خیلی هزینه کنیم؟
خبر خوب این است که شما میتوانید برای هر خانهای در هر ابعاد و اندازهای و با هر میزان بودجهای از این سبک دکوراسیون استفاده کنید. فقط باید قوانین مربوط به این سبک را بشناسید و در چیدمان خود آنها را رعایت کنید.
چه کسانی نباید دکوراسیون مدرن را انتخاب کنند؟
سبک مدرن برای افرادی مناسب است که فضاهای ساده با تزیینات کم را میپسندند. اگر ویژگیهای دکوراسیون مدرن با روحیات و سلیقه شما هماهنگی ندارد؛ بهتر است این سبک را انتخاب نکنید.
انتخاب خانه مدرن یا کلاسیک بهتر است؟
از میان سبکهای مختلف دکوراسیون، سبکی مناسب منزل یا محل کار شماست که بیشترین هماهنگی را با روحیات شما دارد و متناسب با سلیقه و نیازهای شماست. بهعنوان یک قاعده کلی، اگر طرفدار سادگی و فضاهای خلوت هستید، سبک مدرن برایتان مناسبتر است و اگر انتخاب شما فضاهای مجلل و باشکوه است، بهتر است سبک دکوراسیون کلاسیک را انتخاب کنید.
سخن پایانی
در مقالهای که مطالعه نمودید از تفاوت سبک کلاسیک و مدرن، گفتیم. این دو سبک از محبوبترین سبکهای معاصرند و با توجه به اطلاعاتی که درباره این دو سبک به خوانندگان محترم ارائه شد، قادر خواهید بود تا با آگاهی بیشتری انتخاب کنید که چه سبکی را برای دکوراسیون داخلی خود میپسندید.
مجموعه کاردو، از صفر تا صد پروژههای معماری داخلی همراه شماست تا بتوانید سبک دکوراسیون موردعلاقه خود را به زیبایی هرچهتمامتر در محیط خانه یا محل کار خود اجرا نمایید. این مجموعه با همراهی یک تیم کامل از مشاوران و مهندسان معماری داخلی، بهصورت تخصصی به شما در تمامی مراحل انتخاب و اجرای پروژههای دکوراسیون داخلی یاری میرساند.